"Самопоміч" також сподівається: Аналітик розповів, кого будуть заманювати у нову коаліцію

Головний претендент на посилення коаліції - "Радикальна партія Ляшка", але на частину "пирога" розраховує і "Самопоміч".

"РПЛ" - головний претендент на посилення коаліції. Фото: Антикор.

Для проведення позачергових виборів Верховної Ради України немає об'єктивних передумов, але влада готова поділитися кількома ключовими посадами з деякими парламентськими фракціями і партнерами по коаліції. Таку думку висловив у коментарі "Апострофу" старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Анатолій Октисюк, передають Патріоти України.

За його словами, головний претендент на посилення коаліції - "Радикальна партія Ляшка", але на частину "пирога" розраховує і "Самопоміч", яка останнім часом зменшила публічну критику влади і навіть хвалить прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. В даному контексті, вважає Октисюк, новим главою Фонду державного майна може стати заступник Олега Ляшка з економічної політики Віктор Галасюк, а Національний банк України хоче очолити "радикал" Сергій Рибалка, нинішній голова парламентського комітету ВР з питань фінансової політики та банківської діяльності.

"Ймовірно" Самопоміч "не увійде до коаліції, але фракція, за домовленістю, може страхувати парламентську більшість, коли буде потрібно, своїми голосами", - вважає Октисюк, зазначивши, що бізнес-крило "Самопомочі" дуже невдоволено невиразною політикою Садового.

Бажання влади затягнути до коаліції фракції "Радикальної партії" підтвердив і заступник директора "Агентства моделювання ситуацій" Олексій Голобуцький. "Можливо, вдасться затягнути і "Самопоміч". Переговори ведуться, але сьогодні ситуація погіршилася у зв'язку з затриманням екс-депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка. Партія напевно зажадає якоїсь компенсації у зв'язку з втратою такого вагомого бійця", - заявив експерт. Він не виключив, що "НФ" вимагатиме призначити головою Нацбанку Арсенія Яценюка або його близького соратника нинішнього главу правління "Ощадбанку" Андрія Пишного.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...