Санкції проти Плотницького: Між ватажком "ЛНР" і кураторами з РФ почалася війна за прибуток

За рішенням російських кураторів, з січня 2017-го припиняється будь-яке фінансування бюджетних програм "ЛНР".

У Плотницького назрівають проблеми? Фото: geo-politica.info.

У керівній ланці так званої "Луганської народної республіки" розгортається черговий внутрішній конфлікт, спровокований поділом сфер впливу між російськими кураторами зазначеного регіону та представниками колишньої влади (екс-президента Віктора Януковича). За даними джерел "Обозревателя" в СБУ, так званий "гаманець Сім'ї" Сергій Курченко, якому підконтрольний Торговий дім "Нафтопродукт" (з липня 2016 - єдиний постачальник електроенергії в "ЛНР"), користуючись корупційної залежністю Ігоря Плотницького та використовуючи його повноваження, реалізував схему усунення т.зв. прем'єр-міністра "ЛНР" Сергія Козлова через "Народну раду" самопроголошеної "республіки". Мета - отримання права на стягнення боргів за спожиту електроенергію на території "ЛНР" за період з травня 2014 року і до сьогоднішнього дня. Новину передають Патріоти України.

Для цього за вказівкою Плотницького Козлову заборонили бути присутнім на черговому засіданні "Ради Міністрів", на якому були внесені зміни в типову угоду на енергопостачання, що означає повну залежність всієї вугільної промисловості "ЛНР" від підприємства ТД "Нафтопродукт". У той же час куратор з політичних питань від адміністрації президента РФ Максим Поляков (помічник Владислава Суркова), запевнив "прем'єр-міністра", що йому відомі наміри Плотницького та Курченка і що рішення "ради міністрів" "ЛНР" "буде анульовано".

У відповідь на вищеописані дії і з метою тиску на Плотницького (примусити його виконувати вказівки російських кураторів) з січня 2017 припиняється будь-яке фінансування бюджетних програм "ЛНР". Поляков розуміє, що таким чином будуть страждати насамперед незахищені верстви населення, але зазначений важіль впливу є найбільш дієвим і прийнятним за "політичних міркувань". Також, за інформацією видання, російськими кураторами планується застосувати персональні санкції щодо посадових осіб "республіки", які неодноразово порушували регламент роботи так званих органів державної влади "ЛНР".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...