Се ля ві: Європа відмовилася від російських "Союзів"

Росія втрачає партнерів в космічній галузі.

Фото: Art-top


Європейське космічне агентство (ЄКА) відмовилося від використання в 2016 році російських ракет «Союз-СТ» для запуску супутників навігаційної системи Galileo. Про це повідомив на прес-конференції в Парижі глава ЄКА Йоханн-Дітріх Вернер, пишуть Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

«Цього року ми вперше запустимо супутники Galileo на Ariane 5», - заявив він. Її пуск намічений на жовтень 2016 року. За один раз європейський носій важкого класу здатний вивести на орбіту чотири апарати Galileo, на відміну від російської ракети середнього класу, яка може вивести тільки два супутники.

ЄКА вперше запустило багаторазовий космічний корабель IXV. У 2016 році в Гвіанському космічному центрі проведуть тільки один пуск носія «Союз-СТ», в результаті якого він 12 квітня виведе на орбіту супутник дистанційного зондування Землі Sentinel-1B. Раніше всі супутники Galileo запускалися за допомогою російського носія «Союз-СТ».

На даний час на орбіті перебувають 12 апаратів Galileo. Завершення розгортання європейської глобальної навігаційної системи намічено на 2020 рік. До того часу супутниковий угруповання повинна включати в себе як мінімум 24 апарату. Витрати ЄКА на Galileo оцінюються в 12 млрд.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...