Середовище існування: Вчені зобразили як зміниться життя людства через 30 років

Чого нам чекати найближчими десятиріччями?

Яким буде наше майбутнє? Фото: diletant.media

У 1958 році було створено Агентство перспективних досліджень і розробок міністерства оборони США (DARPA),що бере участь у розробці найсучасніших технологій для військової справи. Згодом досягнення цього агентства, такі, як наприклад, робототехніка, GPS та Інтернет, набули широкого поширення серед простих людей, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Чого ж нам чекати через тридцять років? Є ймовірність, що роботи і штучний інтелект змінять більшу частину промислових галузей, безпілотні літальні апарати знайдуть застосування в цивільній авіації, а самокеровані машини допоможуть подорожувати з більшим комфортом і безпекою.

Але у дослідників DARPA є ще багато пропозицій. У серії роликів під назвою «Вперед у майбутнє» троє вчених агенства діляться своїми думками з приводу майбутнього в 2045-му році.

Нейробіолог і керівник програми біологічних технологій в DARPA доктор Джастін Санчес припускає, що люди стануть контролювати багато речей за допомогою думки.

"Уявіть собі світ, де ви могли б просто використовувати свої думки для контролю за навколишнім оточенням, - говорить Санчес. - Це може бути управління різними функціями у вашому домашньому господарстві за допомогою сигналів мозку або спілкування з друзями та сім'єю, використовуючи тільки нейронну активність вашого мозку ".

Геолог і науковий директор DARPA Стефані Томпкінс вважає, що до того часу люди зможуть створювати об'єкти, що володіють такими унікальними характеристиками, як поєднання неймовірної міцності і дуже малої ваги. Можна спробувати уявити хмарочос, побудований з міцних матеріалів, як сталь, але легенький, як вуглецеве волокно.

"Я думаю, що в 2045 року будуть зовсім інші взаємини з машинами навколо нас, - говорить колишній астронавт, космічний інженер і заступник директора з тактичних технологій Пем Мелрой. - Я думаю, що ми ще застанемо час, коли можна буде взаємодіяти з машиною через голосове спілкування або натисненням однієї кнопки, щоб вирішити якесь завдання більш розумним і грамотним способом, без допомоги клавіатури або слаборозвинених систем розпізнавання голосу."

Вона продовжує: "Наприклад, в наші дні підготовка до посадки літака включає декілька етапів, які повинні бути виконані - від навігації і виходу з крейсерського режиму до регулювання потужності двигуна і випуску шасі. Всі вони повинні бути виконані в правильній послідовності."

Через тридцять років, за твердженням Мелрой, посадити літак буде так само просто, як зараз сказати бортпровідниці: «Підготуватися до посадки». «У майбутньому досить буде сказати ці три слова, і комп'ютер виконає весь ряд складних кроків, які потрібні для посадки. Більше того, зі штучним інтелектом пілота взагалі може і не бути. "

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...