Севастополь під окупантом: Чиновники Путіна бажають прибрати пам'ятник Кобзарю

Пояснюючи причини перенесення пам'ятника в інше місце, ініціатори такої пропозиції заявляють, що Крим тепер в Росії, і на головній площі міста мали б стояти пам'ятники російським класикам.

Пам'ятник Шевченку в Севастополі. Фоито:avdet.org

Представник адміністрації Севастополя, підконтрольної Кремлю, голова Гагарінського муніципального округу Олексій Юрусов вважає можливим прибрати пам'ятник українському поету Тарасу Шевченку з проспекту Октябрської революції – однієї з головних магістралей міста. Про це він заявив у інтерв'ю газеті «Севастопольский улей», передають Патріоти України за матеріалами Крим.Реалії.

Відповідно до публікації, Юрусов прокоментував ініціативу місцевої жительки Ольги Сметаніної, яка нібито організувала збір підписів за перенесення пам'ятника.

"Раніше ходили розмови про те, що пам'ятник Тарасу Шевченку необхідно перенести на вулицю Шевченка, а біля будівлі адміністрації поставити пам'ятник Гагаріну. Однак, якщо все-таки колись буде ухвалено рішення про перевстановлення пам'ятника, то треба буде зібрати всі дозвільні документи і провести громадські слухання. Саме люди мають вирішити це питання, а не інакше", – сказав Юрусов.

Ініціатор проекту з перенесення пам'ятника Шевченку Ольга Сметаніна в інтерв'ю виданню повідомила наступне: "Пам'ятник був встановлений на честь незалежності України. Ми тепер у Росії. Це країна, в якій народились Пушкін і Лермонтов. Думаю, скульптури цих поетів займуть гідне місце поруч з адміністрацією".

У той самий час, місцеві промосковські видання опублікували різні точки зору з приводу ініціативи Сметаніної. Так, газета «Народный репортер» пише, що «в Севастополі стартувала кампанія за знесення пам'ятника Тарасу Григоровичу Шевченку».

У той самий час, видання «Наша газета» з цього приводу зауважує, що «багато містян висловлюються проти».

Електронне видання «Форпост», близьке до керівника підконтрольних Росії Законодавчих зборів Олексія Чалого, з цього приводу пише, що «в місті-герої вміють поважати пам'ятники (нехай і чужої культури) і до війни з монументами опускатися не збираються».

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...