"Шахтарі такі картки ведення вогню не пишуть. Ми, скільки воюємо, й досі не так малюємо їх": У 72-й бригаді розповіли подробиці про ліквідованого під Авдіївкою снайпера

Росіянам навряд чи вдасться переконати когось, що вбитий ГРУшник був "місцевим шахтарем", який "випадково" знайшов зброю.

Позивний "Звір" й досі не може повірити, що із АК переміг снайпера. Фото: соцмережі.

В районі Авдіївської промзони минулої ночі українські військові знешкодили ворожого снайпера, який виявився громадянином Росії, співробітником управління розвідки РФ. Про це повідомила прес-служба 72-ї гвардійської окремої механізованої бригади (омбр) Збройних сил України в Facebook, передають Патріоти України.

Українському бійцю з позивним "Звір", який ліквідував снайпера, всього 19 років. Він разом з напарником витягнув тіло ворога, що знаходилося в декількох десятках метрів від терористів, розповіли в 72-й бригаді. "Крім документів, у нього був паспорт РФ, військовий квиток "ДНР" та була картка ведення вогню снайпера. Шахтарі такі картки не пишуть. Ми вже скільки воюємо, зовсім картки не так малюємо, як була намальована та картка вогню", - заявив військовослужбовець ЗСУ з позивним "Хан".

У 72-й бригаді додали, що на Авдіївській промзоні бої не вщухають. "Терористи хочуть стерти її з лиця землі. А в Гаазі росіяни скажуть, що зброю і російські паспорти терористи знайшли в шахті", - підсумували в прес-службі.

Та історія зі снайпером набула несподіваного повороту.

– Подзвонили щойно на телефон і питають: а вам російські снайпери не потрібні?А то ви така смілива, я вас на ФБ читаю. Давайте на линії фронту поспілкуємося. Я сказала: звісно, давайте. Побачимо один одного в приціл. Все можливо, – розповідає прес-офіцер 72 механізованої бригади Олена Мокренчук.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...