Що буде з Донбасом: Ахметов веде секретні переговори з Кремлем, регулярно літає до Москви - росЗМІ

На переговорах в Кремлі обговорюються умови статусу Донбасу - автономія, російська мова тощо. Чутки про призначення Ахметова главою Донецької адміністрації - обережна перевірка громадської реакції на такі переговори.

Рінат Ахметов. Фото:finance.bigmir.net

Очолить Донецьк або бізнесмен Ринат Ахметов, або хтось із підконтрольних йому людей: бізнесмен регулярно їздить на переговори до Росії з цього питання. Про це повідомляє російське видання Meduza, посилаючись на свої джерела, зазначають Патріоти України.

"Якщо і є якісь переговори, вони страшно засекречені. Йдеться про красивий вихід Росії з регіону під гаслом "Ми захистили росіян в Донбасі". Обговорюються умови статусу Донбасу - автономія, російська мова і так далі. Чутки про призначення його (Ахметова ) главою Донецької адміністрації - обережна перевірка громадської реакції на такі переговори", - розповідає джерело.

Втім, джерела видання не виключають, що Донецьку область очолить не сам Ахметов, а один з лояльних йому людей. Такою людиною джерело видання в оточенні бізнесмена називає так званого главу адміністрації керівника самопроголошеної ДНР Максима Лещенка.

"Він все життя пропрацював на шахті "Жданівська", яка належить колишньому менеджеру Ріната Ахметова і соратнику по Партії регіонів Ігорю Гуменюку. Секретар "ради безпеки ДНР" Ходаковський (хоча він вже не "секретар", - ред.) підтверджує: Лещенко - людина Ахметова", - зазначає видання.

За словами джерела в оточенні Ахметова, кандидатура Максима Лещенка може бути хорошим політичним рішенням.

"Коли б не відбулися вибори, саме на Лещенка мінятимуть Захарченка - він поміркований, здатний домовлятися, нічим не заплямував себе, є так званим "представником народу". А при відмові Росії фінансувати ДНР єдине зрозуміле джерело коштів - Ахметов", - говорить співрозмовник.

Протягом усього конфлікту на Донбасі Ахметов зберігав за собою свої підприємства і "не забував" про місцевих жителів. Два роки поспіль Ахметов поставляє продуктові набори пенсіонерам Донбасу: тільки в 2015 році - 4,6 мільйона комплектів. Всього з серпня 2014-го Ахметов витратив на це більше 120 мільйонів доларів.

"15 років виведення бізнесу в "білий простір", будівництво Донецька як пам'ятника собі, а він саме так до цього ставиться, - все коту під хвіст, - говорить високопоставлене джерело з оточення підприємця. - Ахметов вкрай потребує повернення Донецька Україні".

"Його призначення главою Донецької області було б ідеальним варіантом", - робить висновок партнер Ахметова Новинський.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...