Щоб не ігнорували реформу: Гройсман покарає міністрів-бунтарів, - ЗМІ

Очільник уряду планує покарати міністрів, які виступили проти результату конкурсу на держсекретарів.

Володимир Гройсман. Фото:Еспресо.TV

На наступному засіданні Кабінету міністрів України прем'єр Володимир Гройсман планує покарати міністрів-бунтарів, які виступили проти результату конкурсу на держсекретарів. Усі кандидати пройшли спецперевірку і будуть призначені на посади, незважаючи на протести міністрів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Hubs.

За інформацією видання, кандидат на пост держсекретаря Міністерства енергетики перебуває під слідством МВС за попередню діяльність на посаді чиновника департаменту Міненерго. Згідно матеріалів МВС, в період з 30.07.2014 за 31.03.2016 року кандидат на посаду держсекретаря Немчинов Максим Олександрович проходив по кримінальній справі, займаючи посаду начальника відділу з питань збагачення вугілля, функціонування торфовидобувних підприємств, використання шахтного металу. За всіма епізодами ведуться слідчі дії.

Раніше міністр енергетики Ігор Насалик засумнівався в результатах конкурсу та компетенції переможця Немчинова, який на даний момент займається бізнесом і є комерційним директором підприємства, яке займається посередництвом в угодах по вугіллю. Нерозуміння викликала ситуація, як Немчинов пройшов спеціальну перевірку.

В період, коли Немчинов відповідав у міністерстві енергетики за функціонування торфовидобувних підприємств, під Києвом горіли торфовища і в окремих районах столиці вводилася надзвичайна ситуація внаслідок недбалості, допущеної керівниками торф'яних підприємств. Винні покарані не були, а Немчинов був звільнений з посади керівника департаменту.

Експерти пов'язують призначення Немчинова з активністю ряду гравців з вугільного бізнесу, які раніше не змогли призначити пана Толчина (екс-керівника держпідприємства "Макіїввугілля" – ред.) на посаду профільного заступника міністра енергетики, що відповідає за вугілля.

До речі, проти призначення Толчина також активно виступив міністр енергетики Ігор Насалик.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...