Щоб не звалилась з неба: У Росії освятили ракету перед першим запуском із нового космодрому

Освячення провів ​Єпископ Благовіщенський і Тинденський Лукіан.

Космодром "Восточный". Ілюстрація:http://tass.ru/

Єпископ Благовіщенський і Тинденський Лукіан освятив ракету-носій "Союз-2.1а", призначену для першого запуску з нового російського космодрому "Восточний". Про це повідомили в прес-службі "Роскосмосу", передають Патріоти України з посиланням на ТАСС.

"Ракету-носій освятив єпископ Благовіщенський і Тинденскій Лукіан. Церемонія пройшла за добу до старту", - сказали у російській держкорпорації.

В "Роскосмосі" відзначили, що на "Восточному" вирішили продовжити традицію - ракети перед стартом освячують на космодромі Байконур.

Перший запуск з Східного запланований на 5:01 27 квітня. За допомогою ракети-носія "Союзу-2.1а" повинні бути запущені супутники "Ломоносов", "Лелека-2Д" і SamSat-218.

Рішення про створення "Восточного" було прийнято в 2007 році. Перший запуск планувалося здійснити в грудні 2015 року, проте старт був перенесений.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...