Щоб перезавантажити російську економіку, Путін прагне "помиритися" з Заходом, - Financial Times

За даними ЗМІ, президент РФ вже обмірковував призначення екс-міністра фінансів Олексія Кудріна на важливий пост, адже, у вищих ешелонах Кудрін – єдиний, із ким будуть говорити на Заході, і хто викликає певну довіру до себе.

Путін прагне помиритися з Заходом. Ілюстрація:PolitekaГлава Кремля Володимир Путін обмірковує способи налагодити контакти із Заходом, доки санкції, накладені на Росію, заважають перезавантажити економіку країни та витягнути її зі стану рецесії. В адміністративному апараті Путіна навіть може з'явитися посада під назвою "представник президента РФ із міжнародного економічного співробітництва". Напередодні своєї інавгурації "Путін обмірковував призначення екс-міністра фінансів Олексія Кудріна на важливий пост, на якому той відповідав би за економічну стратегію і намагання відновити контакти з Європою та США". Про це пише Financial Times із посиланням на слова неназваних осіб, поінформованих про ці плани глави Кремля, зазначають Патріоти України.

У столицях західних країн це призначення можуть сприйняти як знак компромісу, вважає автор публікації Катрін Хілле.

"Особи, наближені до глави Кремля, помітили, що Путін хоче укласти угоду із Заходом, аби пом'якшити санкційний тиск", зазначається у статті.

"У наших внутрішньополітичних рішеннях ми ніколи так сильно не залежали від зовнішніх факторів – це щось радикальне. Уряд стверджував, що російська економіка адаптувалася до санкцій, але те, як американці тепер їх використовують, означає, що адаптуватися неможливо", – прокоментував для видання "неназваний колишній офіційний представник кабінету міністрів РФ".

"Якби Кудрін прийшов працювати в адміністрацію (президента РФ – ред) або уряд, це стало б ознакою того, що вони домовилися про якусь програму змін, в тому числі у зовнішній політиці, адже без змін у зовнішній політиці реформи в Росії просто неможливі," – зауважив російський економіст Євген Гонтмахер.

На думку експерта, це (призначення Кудріна на новий пост – ред) стало б потужним сигналом, бо у вищих ешелонах Кудрін – "єдиний, із ким будуть говорити на Заході, єдиний, хто викликає певну довіру до себе".

Два анонімних урядових джерела висловили для FT декілька прогнозів. Так, Дмитро Медведєв, як очікується, залишиться прем'єром, але його влада над економічною політикою буде обмежена, щоб надати розширений контроль Кудріну.

Інший неназваний чиновник із президентської адміністрації РФ сказав, що переговори про те, чи стане Кудрін її співробітником, тривають, також "не виключено, що його можуть призначити віце-прем'єром".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...