Щоб скрепи не вважали "своїми"?: Назарбаєв розпорядився перевести казахський алфавіт на латиницю

У переходний період разом з латиницею буде використовуватися і кирилиця.

Нурсултан Назарбаєв. Фото: Рейтерс.

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв доручив уряду країни скласти графік переходу казахського алфавіту на латиницю. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на inforesist.org.

«Ми почнемо підготовчу роботу. Уряд повинен скласти графік для переходу казахської мови на латиницю. До кінця 2017-го після консультацій з науковцями та представниками громадськості має бути розроблений єдиний стандарт нового казахського алфавіту і графіки на латиниці», - йдеться в авторській статті Назарбаєва в газеті «Егемен Казахстан» (Незалежний Казахстан).

«З 2018 року треба готувати фахівців для навчання новому алфавіту і випускати підручники для середньої школи. У найближчі два роки треба провести організаційні та методичні роботи», - додав глава держави. При цьому Назарбаєв запевнив, що у переходний період разом з латиницею буде використовуватися і кирилиця.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...