Щоб зняти напругу: ГПУ поспішно закрила справу про отримання Яценюком хабара

Справа була відкрита в серпні 2015 року за зверненням народного депутата Сергія Капліна.

 Арсеній Яценюк. Фото: lpravda.com.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) закрила кримінальне провадження за фактом одержання хабара в розмірі 3 млн доларів прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком за призначення Володимира Іщука главою "Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення". Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Сергій Щербина, опублікувавши відповідні документи Генпрокуратури, передають Патріоти України.

"У Генпрокуратурі вирішили швиденько зняти загрозу політичних домовленостей. Нардеп Добродомов заявив, що проти Яценюка проводиться розслідування щодо мотивів отримання хабара в розмірі 3 мільйонів доларів за призначення Іщука. Розслідування, дійсно, було. Але сьогодні (13 квітня. - ред.) слідчий оперативно підписав постанову про її закриття, копію якої подарували добрі люди з ГПУ", - написав він.

Журналіст зазначив, що справа була відкрита в серпні 2015 року за зверненням народного депутата Сергія Капліна. "Судячи з документу, нічого істотного, крім звернення Капліна, в справі не було. Та й ніхто не згадував про неї до вчорашнього дня. Мабуть, група товаришів вирішила використовувати цю справу для розваги переговорів щодо нового Кабміну. Арсеній Петрович, як відомо, людина недовірлива, міг і почати турбуватися. Президентська вертикаль вирішила не бентежити його душевну організацію і справу швиденько закрили. Загалом, усе як завжди", - резюмував Щербина.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...