Щоб звинуватити ЗСУ: Бойовики обстріляли село під Новоазовськом, де перебували представники СЦКК

Здійснюючи інформаційну акцію, бойовики упереджено звинувачують ЗСУ в застосуванні танків, не маючи при цьому жодних фото і відео.

Село Безіменне. Фото: 1ua.com.ua.

Увечері 4 травня з метою дискредитації українських військових бойовики обстріляли село Безіменне Новоазовського району Донецької області, де на той момент перебували військовослужбовці ЗСУ у складі СЦКК, а також представники російської сторони СЦКК. Про це повідомив прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"З метою дискредитації Уряду України, здійснення провокації по відношенню до військовослужбовців Збройних Сил України, вчора 04 травня, близько 18 години НЗФ ОРДО здійснили обстріл населеного пункту Безіменне. Під обстріл потрапили як військовослужбовці Збройних Сил України, які перебували у складі спостережної групи СЦКК, так і представники російської сторони СЦКК", - йдеться в повідомленні.

Здійснюючи інформаційну акцію, бойовики упереджено звинувачують ЗСУ в застосуванні танків, не маючи при цьому жодних фото і відео. "Висуваючи фейкові звинувачення, незаконні збройні формування не враховують відстані між населеними пунктами, нехтують характером місцевості, тактико-технічними характеристиками озброєнь, а особливо тим фактом, що Збройні Сили України, виконуючи Мінські домовленості, повністю відвели від ліні розмежування важке озброєння у тому числі й танки. Такими діями, інформаційними акціями, непродуманими та бездоказовими звинуваченнями НЗФ ОРДЛО заганяють самі себе в глухий кут та підтверджують той факт, що саме вони порушують усі взяті на себе Мінські зобов'язання стосовно застосування та відведення забороненого озброєння".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...