Дві людини захворіли на ботулізм в Нижегородській області з початку року. Про це повідомляє Depo.Суми з посиланням на прес-службу регіонального управління росспоживнагляду. Новину передають Патріоти України.
Один випадок стався в Навашинському районі і пов'язаний з вживанням в їжу копченого бобра власного видобутку і приготування. Він закінчився летальним результатом. В іншому випадку житель Канавинського району Нижнього Новгорода заразився ботулізмом, неправильно зав'яливши рибу.
Відзначимо, що найчастіше ботулізмом заражаються, не дотримуючись технології приготування риби і м'яса. При консервуванні продуктів в домашніх умовах повинні виконуватися ті ж вимоги, що і на підприємствах — якісна сировина, ретельне її промивання, постійний контроль і правильне приготування маринаду. При зараженні ботулізмом інкубаційний період може тривати від 6 годин до 7 діб, в залежності від дози токсину.
В сучасній оселі з'являється все більше техніки, яка суттєво полегшує щоденне прибирання. Очищення поверхонь без використання хімічних засобів стає можливим завдяки пароочиснику. Ефективний у боротьбі з брудом, мікробами та пилом, прилад чудово підходи...
Ремінь газорозподільного механізму (ГРМ) - забезпечує синхронну роботу клапанів і поршнів, контролюючи їхній рух. Якщо ремінь ГРМ виходить з ладу, це часто призводить до серйозних пошкоджень двигуна. У дизельних автомобілях, де двигуни працюють під під...