Дві людини захворіли на ботулізм в Нижегородській області з початку року. Про це повідомляє Depo.Суми з посиланням на прес-службу регіонального управління росспоживнагляду. Новину передають Патріоти України.
Один випадок стався в Навашинському районі і пов'язаний з вживанням в їжу копченого бобра власного видобутку і приготування. Він закінчився летальним результатом. В іншому випадку житель Канавинського району Нижнього Новгорода заразився ботулізмом, неправильно зав'яливши рибу.
Відзначимо, що найчастіше ботулізмом заражаються, не дотримуючись технології приготування риби і м'яса. При консервуванні продуктів в домашніх умовах повинні виконуватися ті ж вимоги, що і на підприємствах — якісна сировина, ретельне її промивання, постійний контроль і правильне приготування маринаду. При зараженні ботулізмом інкубаційний період може тривати від 6 годин до 7 діб, в залежності від дози токсину.
На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...
У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...