Дві людини захворіли на ботулізм в Нижегородській області з початку року. Про це повідомляє Depo.Суми з посиланням на прес-службу регіонального управління росспоживнагляду. Новину передають Патріоти України.
Один випадок стався в Навашинському районі і пов'язаний з вживанням в їжу копченого бобра власного видобутку і приготування. Він закінчився летальним результатом. В іншому випадку житель Канавинського району Нижнього Новгорода заразився ботулізмом, неправильно зав'яливши рибу.
Відзначимо, що найчастіше ботулізмом заражаються, не дотримуючись технології приготування риби і м'яса. При консервуванні продуктів в домашніх умовах повинні виконуватися ті ж вимоги, що і на підприємствах — якісна сировина, ретельне її промивання, постійний контроль і правильне приготування маринаду. При зараженні ботулізмом інкубаційний період може тривати від 6 годин до 7 діб, в залежності від дози токсину.
Люди все більше і більше з двох боків конфлікту ненавидять один одного і бажають іншому суспільству тільки одного - смерті. Про це в ефірі "Еспресо "сказав журналіст Віталій Портников, передають Патріоти України. "Це можна сказати і по російсько-україн...
Підійти до дзеркала в ліфті — рефлекс багатьох із нас, але мало хто замислюється, що це не просто декоративний елемент. Насправді дизайнери ліфтів навмисно вбудовують дзеркала, аби підвищити безпеку, комфорт і навіть психологічний стан пасажирів, перед...