Дві людини захворіли на ботулізм в Нижегородській області з початку року. Про це повідомляє Depo.Суми з посиланням на прес-службу регіонального управління росспоживнагляду. Новину передають Патріоти України.
Один випадок стався в Навашинському районі і пов'язаний з вживанням в їжу копченого бобра власного видобутку і приготування. Він закінчився летальним результатом. В іншому випадку житель Канавинського району Нижнього Новгорода заразився ботулізмом, неправильно зав'яливши рибу.
Відзначимо, що найчастіше ботулізмом заражаються, не дотримуючись технології приготування риби і м'яса. При консервуванні продуктів в домашніх умовах повинні виконуватися ті ж вимоги, що і на підприємствах — якісна сировина, ретельне її промивання, постійний контроль і правильне приготування маринаду. При зараженні ботулізмом інкубаційний період може тривати від 6 годин до 7 діб, в залежності від дози токсину.
Підійти до дзеркала в ліфті — рефлекс багатьох із нас, але мало хто замислюється, що це не просто декоративний елемент. Насправді дизайнери ліфтів навмисно вбудовують дзеркала, аби підвищити безпеку, комфорт і навіть психологічний стан пасажирів, перед...
На сесії Парламентської асамблеї НАТО мав бути Петро Порошенко – як учасник делегації.Але офіс Зеленського з підручними з керівництва ВР вирішили його не пустити. От просто тому, що так вирішили.Тепер члени делегації – «слуги» скаржаться, що засідання ...