Щури та корабель, що тоне: З Центру підготовки космонавтів РФ масово розбігаються космонавти

Колишні працівники запевняють, що "команда набрана не за принципом професіоналізму і авторитету, а за лояльністю, особистою відданістю і кумівством".

Геннадій Падалка. Фото: Аргументи і факти.

Космонавт Геннадій Падалка, який залишив загін космонавтів в кінці квітня, опублікував в «Московському комсомольці» звернення із закликом звільнити главу Центру підготовки космонавтів (ЦПК) Юрія Лончакова, передають Патріоти України.

Звернення було опубліковано у відповідь на коментар, опублікований Лончаковим на сайті ЦПК у зв'язку з відходом з загону декількох космонавтів, в тому числі Падалки. У публікації глава ЦПК заявив, що центр, всупереч повідомленням ЗМІ, не звільняє космонавтів «повально», і пояснив їх звільнення зміною поколінь.

Падалка заявив, що в заяві Лончакова його вразили «рівень цинізму і відсутність будь-якої совісті». За твердженням космонавта, Лончаков сприяв тому, що космонавта Олега Котова не призначено директором департаменту по пілотованим програмам Роскосмоса (зараз Котов очолює підрозділ ЦНДІМаш. - Ред.). Глава ЦПК також причетний, як випливає з тексту, до «кампанії по дискредитації» свого попередника Сергія Крикальова.

Падалка також звинуватив Лончакова в дезертирстві через те, що той у 2013 році відмовився очолити екіпаж на МКС, а отримання ним кваліфікації космонавта першого класу Падалка назвав «повною дискредитацією рівня професіоналізму» в професії.

«Йому б краще розповісти про екіпаж, який він кинув (правильніше сказати, дезертирував) після свого призначення для польоту. Керівник Роскосмосу Поповкін В. А. змушений був шукати термінову заміну. Вибір пав на мене. Я залишив тоді управління, яким керував, і пішов в п'ятий політ», - пише Падалка.

«Його, як керівника, треба швидше прибирати, і не одного, а з частиною команди, яка набрана не за принципом професіоналізму і авторитету, а за лояльністю, особистою відданістю і кумівством. В іншому випадку, Центр угроблять остаточно», - написав Геннадій Падалка.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...