Шиють розкрадання коштів: В.о. Шокіна анонсував розслідування проти Сакварелідзе

Прокуратурою проводились перевірки щодо коштів, які виділялись закордонними партнерами на реформу прокуратури, але на офіційні рахунки прокуратури не надійшли.

Владислав Куценко. Фото: РБК.Генпрокуратура анонсувала розслідування про використання коштів, спрямованих в Україну американськими партнерами для проведення реформи органів прокуратури. Про це сьогодні повідомив прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко, передають Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

Наразі, до ГПУ надійшло офіційне звернення від народних депутатів України щодо використання грошей, спрямованих до України американськими і європейськими партнерами для проведення реформи органів прокуратури. "Аналогічне звернення близько 50 народних депутатів спрямували до Сенату США, окремим сенаторам", - зазначив Куценко.

Він повідомив, що прокуратурою проводились перевірки щодо коштів, які виділялись закордонними партнерами на реформу прокуратури, але на офіційні рахунки прокуратури не надійшли. "У зв’язку із надходженням звернення народного депутата України, інформацію, зазначену в ньому, буде внесено до ЄРДР, що фактично дасть старт серйозному розслідуванню, в рамках якого будуть допитані, в тому числі, і працівники прокуратури, і високопосадовці нашої структури, які відповідали за реформи", - підкреслив Куценко.

Контроль за реформою покладено на заступника генерального прокурора України - головного прокурора Одеської області Давида Сакварелідзе, який не став чекати з відповіддю на заяву прокурора Куценко і відреагував на неї на своїй сторінці в "Фейсбуці". Сакварелідзе, посилаючись на посла США в Україні Джеффрі Пайєта зазначає, що США не надає пряму бюджетну підтримку ГПУ або будь-яким іншим українським державним установам і агентствам.

Фінансова підтримка ГПУ здійснювалася через партнерські міжнародні організації, наприклад, Організацію економічного співробітництва та розвитку (OECD), якій США надали 200 тисяч доларів. 2 мільйони доларів виділені через Міжнародну організацію розвитку і права (IDLO). Всі ці дані Сакварелідзе підтвердив скріншотами публікацій посла в його особистому твіттер-аккаунті. Також Сакварелідзе додав, що він хоче бачити боротьбу керівництва ГПУ з корупцією замість відкритої і агресивної роботи проти реформ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...