Сюрприз до Дня танкістів: На Київському бронетанковому заводі показали новий бойовий модуль "Вій" (відео)

Поки "Вій" поставили лише на одну машину. Гармату мають випробувати і можливо внести певні зміни.

Новий бойовий модуль "Вій". Фото: скріншот з відео.

Упродовж останнього року на усі нові та відремонтовані танки встановлюють виключно потужні німецькі двигуни – похизувалися на Київському бронетанковому заводі. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на 5.ua.

Із нагоди Дня танкістів там відвідувачам показали відремонтовані після боїв на Сході танки Т-64 і Т-72. Крім того, продемонстрували зразок нового бойового модуля під назвою "Вій". Це скорострільна 23-міліметрова гармата, яку планують встановлювати на розвідувальну машину "Дозор-Б". Раніше її оснащували лише кулеметами, і військові нарікали, що їм бракує потужності. Поки "Вій" поставили лише на одну машину. Гармату мають випробувати і можливо внести певні зміни.

Андрій Полехін, інженер-конструктор, розповідає: "Стріляє добре. Машина в будь-яких площинах тримає вистріл. Тобто над нами багато-то сміявся, мовляв, почнете стріляти – машина почне перекидатися. Значить всі ці питання вирішені. Нічого не перекидається. Все стріляє, поцілює, плюс ще раз кажу, це прообраз. Тобто тут можлива додаткова установка більш кращого прицілу... Тут є можливість додатково встановити два кулемети спільно з гарматою".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...