Скандал навколо Житомирської кондитерської фабрики: Правоохоронців звинуватили у побитті американського інвестора у суді Києва (фото, відео)

Партнер постраждалого стверджує, що його колегу затримали незаконно "на замовлення" нардепа Пашинського, міністра юстиції Петренка і за допомогою міністра внутрішніх справ Авакова.

Ігор Бойко. Фото:Ua1

Печерський районний суд Києва заарештував американського інвестора, власника Житомирської кондитерської фабрики Ігоря Бойка на 2 місяці з правом внесення застави в сумі 4,8 млн грн. Як розповів партнер Бойка Денис Долинський в ефірі 112 Україна, підозрюваний був побитий конвоїрами в залі суду, зазначають Патріоти України.

Долинський стверджує, що Бойка затримали незаконно "на замовлення" нардепа Сергія Пашинського, міністра юстиції Павла Петренка і за допомогою міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

"Його вчора незаконно затримала поліція в залі суду. Його дуже сильно побили, розбили йому обличчя, голову. Це все було зроблено на замовлення депутата Пашинського, міністра юстиції Петренка, за допомогою Авакова, які шантажують Ігоря Бойка, щоб він забрав з Міжнародного арбітражу позов, за яким він звернувся, щоб засудити Україну за експропріацію його бізнесу, який коштує понад 100 млн дол. Вони вимагають, щоб він забрав цей позов з Міжнародного арбітражу в Гаазі, і тоді він отримає свободу", - розповів він.

Як розповів Долинський, Бойка відмовилися приймати в СІЗО, бо він був сильно побитий. На даний момент український бізнесмен перебуває в лікарні. Його партнер підкреслив, що про даний інцидент вже відомо в посольстві США в Україні, в консульстві. Планується, що сьогодні Бойка відвідають співробітники американського посольства, вони дізнаються про стан його здоров'я і про всі деталі того, що сталося.

Також він зазначив, що в зв'язку з тим, що Бойко є громадянином США і членом Республіканської партії, "Пашинський, Аваков і Петренко будуть притягнуті до відповідальності за те, що його шантажують, і за те, що вони зробили з ним по дорозі з суду".

У свою чергу прес-служба підприємця повідомила, що Бойко оголосив голодування на знак протесту проти незаконного арешту і побиття.

Також повідомляється, що після оголошення рішення, за яким суд заарештував Бойка на два місяці, конвоїри відвезли його в СІЗО, однак адвокати не були допущені до підзахисного.

"У Печерському управлінні поліції не могли пояснити адвокатам Бойка, де знаходиться їхній підзахисний. Пенітенціарна служба повідомила, що не прийняла доставленого Бойка в Лук'янівське СІЗО, оскільки він мав явні сліди побиття", - пише прес-служба.

За інформацією прес-служби підприємця, тільки до півночі стало відомо, що Бойко перебуває у лікарні. "Поліцейські, які його конвоювали, намагалися домовитися з черговим лікарем, щоб той не фіксував сліди побиття і стан бізнесмена. Спецназівці зі зброєю оточили арештованого і довгий час не давали доступу адвокатам і перешкоджали роботі журналістів", - зазначено в повідомленні.

У свою чергу директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко підтвердив, що 1 грудня суд обрав Бойку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави, після чого підозрюваний був етапований в СІЗО, пише Інтерфакс-Україна.

"Але по дорозі у нього на обличчі з'явилося невелике, але видиме пошкодження. Первинне опитування поліцейських, які конвоювали його, говорить про те, що вони не застосовували насильство до цього підозрюваного. Обов'язково буде проведено службову перевірку з цього приводу", - сказав Шевченко в ефірі телеканалу 112.Украіна.

Він повідомив, що зараз Бойко перебуває в лікарні швидкої допомоги і з ним працюють лікарі.

"Є одне видиме тілесне ушкодження у нього на обличчі, і треба провести перевірку, отримати висновок лікарів, від чого воно з'явилося. Конвоювання каже, що він був один в автомобілі і сили до нього не застосовувалися", - уточнив Шевченко.

Разом з тим він припустив, що з огляду на провокаційну поведінку підозрюваного під час судового розгляду, це тілесне ушкодження могло бути спровоковане самим підозрюваним для того, щоб "продовжити провокування конфліктів, як це він робив під час судового розгляду".

Директор департаменту комунікації МВС зазначив, що в 2010 році цей підозрюваний - громадянин США і одночасно РФ - шляхом рейдерських дій заволодів майном фабрики, позбавивши права власності свого партнера - теж громадянина США.

"Саме за ці діяння його зараз і притягують до кримінальної відповідальності ... Дивно, що вони обрали такий стиль провокаційний. Замість того, щоб захищатися об'єктивно в суді постійно провокують конфлікт. Але це теж їх право", - сказала Шевченко.

Що стосується заяви Бойка про причетність до його затримання Пашинського і Павленка Шевченко заявив: "Можу прокоментувати тільки як спробу його особисто і його невеликої групи підтримки уникнути відповідальності, перекладаючи її на високопоставлених чиновників, і спроби виставить себе в ролі жертви. Насправді це неправильне уявлення ... Суд все вирішить", - сказав Шевченко, відзначивши, що про підозру цьому громадянину, було повідомлено ще 8 листопада цього року.

Як пише Українська правда, в грудні 2015 року Ігор Бойко офіційно заявив про рейдерське захоплення Житомирської кондфабрики, організованим Сергієм Пашинським, Сергієм Тищенком, Павлом Петренком, Арсеном Аваковим за активної участі президента, в результаті якого підприємство було виключено з Єдиного державного реєстру, а пізніше - захоплено силовим шляхом.

На початку 2017 року власник товариства з додатковою відповідальністю "Житомирська кондитерська фабрика "ЖЛ" Ігор Бойко подав позов до Міжнародного арбітражного суду в Гаазі до держави Україна.

У той же час ще в 2010 році видання "Цензор.нет" писало, що Бойко захопив цю кондитерську фабрику.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...