Скандал: Родина Авакових привласнила під Харковом 18 га землі, – ЗМІ (відео)

Компанії Авакова розпочали приватизацію рекреаційної ділянки ще на початку 2000-х років

Інна та Арсен Авакови. Фото: infokava.com.

Родина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова привласнила рекреаційну ділянку колишнього дитячого оздоровчого комплексу під Харковом загальною площею понад 18 гектарів. Про це йдеться у розслідуванні програми "Слідство.Інфо", повідомляє Громадське. Новину передають Патріоти України.

У вересні 2015 року власником землі і всіх корпусів комплексу стала фірма "Лісова галявина", основний бенефіціар якої є дружина Арсена Авакова Інна. У розслідуванні йдеться, що компанії Авакова розпочали приватизацію рекреаційної ділянки ще на початку 2000-х років – його фірма "Інвестор" по черзі орендувала тут три ділянки. Згодом їх об'єднали в одну ділянку і знову віддали компанії Авакова в оренду, а вже через тиждень продали. "Інвестор" з часом перепродав землю своєму дочірньому підприємству "Інвестор Еліт Строй".

Згодом у земельні операції втрутилися прокурори, які наполягали на незаконності приватизаці. Вони заявляли, що значна частина ділянки є лісом, продаж якого в таких обсягах заборонений. Восени 2011-го Вищий господарський суд постановив забрати землю у Авакова. У травні 2014 року, коли Аваков вже обіймав посаду міністра, його компанія "Інвестор Еліт Строй" подала в суд з вимогою повернути землю. Першу інстанцію фірма голови МВС виграла, але програла апеляцію, і тоді звернулася до Вищого господарського суду, який трьома роками раніше відібрав у неї ділянку.

Троє суддів - Мальвіна Данилова, Тетяна Данилова і Віталій Корсак - повернули фірмі Авакова землю. При цьому двоє з трьох суддів родом з Харкова, звідки походить і Аваков. Після виграшу у суді "Інвестор Еліт Строй" перекинув землю нещодавно зареєстрованій фірмі "Лісова галявина". При цьому Інна Авакова - кінцевий власник обох компаній. Журналістам не вдалося зв'язатися з Інною Аваковою. Міністр внутрішніх справ також на питання про земельну ділянку не відповів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...