Скандал з літаком "Бєлавіа": Україна розглядає питання про фінансові претензії

Збитки білоруській авіакомпанії доведеться відшкодувати.

Літак "Бєлавіа". Фото: 112 Україна.

"Украерорух" у робочому порядку вирішує питання про відшкодування витрат авіакомпанії "Белавіа", чий літак змушений був примусово повернутись назад до Києва за кілька хвилин після вильоту. Про це йдеться у відповіді "Украероруху" на запит одного з українських телеканалів, передають Патріоти України.

"Фінансове питання з авіакомпанією "Белавіа" "Украерорух" вирішує відповідно до практики, яка застосовується у відносинах між провайдером аеронавігаційних послуг та авіакомпанією", – зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, літак авіакомпанії "Белавіа", що здійснював рейс Київ – Мінськ, змусили повернутись в аеропорт "Жуляни" незадовго після вильоту. Білоруси стверджують, що українці погрожували їхньому літаку винищувачами в разі невиконання вказівки. Також білоруська сторона заявляла, що очікує офіційних вибачень і вимагає відшкодування всіх фінансових витрат, а згодом прес-секретар Міністерства закордонних справ Білорусі Дмитро Мирончик зазначив, якщо не буде відповідної реакції з боку України, то вони змушені будуть вдатися до додаткових заходів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...