Через скандали в "Украерорусі" ужгородський аеропорт не в змозі відновити повноцінну роботу, - Москаль

за словами голови області, для відновлення роботи єдиного на Закарпатті аеропорту слід сподіватися не на державну підтримку, а на іноземні інвестиції.

Міжнародний аеропорт "Ужгород". Ілюстрація:Кореспондент

Постійні чвари, скандали, корупційні звинувачення і управлінська криза, яку вже більше півроку переживає Державне підприємство "Украерорух", відтягують перспективу відновлення повноцінної роботи Міжнародного аеропорту "Ужгород" на невизначений термін. Так вважає голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, про що повідомив на своєму офіційному сайті, зазначають Патріоти України.

"Міністр інфраструктури Володимир Омелян уже двічі приїжджав на Закарпаття, щоб оглянути Ужгородський аеропорт, і двічі обіцяв відновити його повноцінну роботу. Вперше восени 2016-го пан Омелян пообіцяв, що аеропорт запрацює навесні 2017-го. І недотримав слова.

Вдруге в квітні 2018-го пообіцяв відновити повноцінну роботу аеропорту ще цього року. Але з огляду на постійні скандали в ДП "Аерорух", без втручання якого Ужгородський аеропорт не запрацює на повну силу, ця обіцянка знову залишиться невиконаною. І це ще один аргумент, що для відновлення роботи єдиного на Закарпатті аеропорту слід сподіватися не на державну підтримку, а на іноземні інвестиції", - наголошує Москаль.

Слід нагадати, що після закінчення відповідної міждержавної угоди між Україною та Словаччиною аеропорт обслуговує повітряні судна тільки в режимі прямої видимості. Оскільки встановлене в Ужгороді обладнання "Украероруху" застаріле й не відповідає вимогам Євросоюзу, сподівань на повторне підписання міждержавної угоди між Україною й Словаччиною практично немає.

У лютому ц.р. Міністерство інфраструктури України погодило виділення 58 тисяч євро на проведення сертифікації Державного підприємства з обслуговування повітряного руху України в аеродромі "Ужгород".

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...