Скандал з українським музикантом: Росія може заборонити будь-якому іноземцю в'їзд до Білорусі

Заборонами з РФ можуть прикриватися білоруські чиновники та правоохоронці, складаючи свої власні "чорні списки".

Ілюстрація:http://euroradio.fm/

18 березня в Білорусь не пустили фронтмена української групи "Фіолет" Сергія Мартинюка. Три концерти через це були зірвані. Білоруські прикордонники сказали Мартинюку, що він нев'їзний в Росію. А отже, і в Білорусь, що входить разом з РФ у так звану "союзну державу", теж, передають Патріоти України з посиланням на Єврорадіо.

"Є угода в рамках" союзної держави ", вона стосується роботи з особами, яким заборонений в'їзд на територію Білорусі або територію Росії. Тому існують певні обмеження, які поширюються і на нашому, і на російському кордонах", - пояснює ситуацію прес-секретар Державного прикордонного комітету Білорусі Олександр Тищенко.

Відповідно, якщо Білорусь забороняє комусь в'їзд, то людина через це не зможе легально потрапити в Росію.

Тим часом в РФ піднялася чергова хвиля за те, щоб заборонити в'їзд діячам української культури. Громадяни створюють петиції, російські депутати нерідко висловлюються з цього приводу. В першу чергу, мова про Святослава Вакарчука з групи "Океан Ельзи" і Володимира Зеленського з "Кварталу 95".

Також від росіян масово дістається Анастасії Приходько, Руслані, яка не раз виступала в шоу на білоруських каналах, і Олегу Скрипці з "Воплів Відоплясова" - також частому гостю в Білорусі. І дуже дивно, що Росія раптом взялася за соліста поки не настільки популярної групи "Фіолет".

До речі, власні чорні списки вже склала Україна. В кінці лютого стало відомо, що в'їзд заборонили популярному білоруському музикантові Максу Коржу. Сталося це через те, що він не так давно гастролював в Криму.

Проблема з базами даних, якими користуються прикордонники, піднімається не вперше. Розібратися в ситуації непросто. Той же Сергій Мартинюк з гурту "Фіолет" так і не зрозумів, чому його зробили нев'їзним в Росію. "Він ніколи там не був і бути не планував", - гарантує менеджер групи Марина Хромих.

Проте, менеджер увійшла на сайт Федеральної міграційної служби РФ, де можна перевірити, на яких підставах громадянину заборонений в'їзд в Росію.

Коли Марина заповнила форму на сайті, то виявилося, що ... претензій до Сергія Мартинюка немає. Правда, сайт відомства попереджає, що для отримання юридично значимої інформації потрібно висилати офіційний запит.

З'явилися припущення, що заборонами Росії можуть прикриватися білоруські чиновники та правоохоронці. За інформацією Єврорадіо, раніше концерти групи "Фіолет" в Білорусі також зривалися. Організатори не могли отримати для цього гастрольне посвідчення. Тому висловлювалися припущення, що "Фіолет", який співає переважно аполітичну лірику, якимось чином потрапив в так звані "чорні списки" білоруського Мінкульту (наявність таких списків - секрет полішинеля).

На цей раз "гастрольки" на виступи групи дали, але соліста не пропустили на кордоні. "Фіолет" з цього приводу збирається звернутися в посольство Білорусі в Україні. І, якщо буде потрібно, в усі можливі білоруські та українські правоохоронні органи, щоб з'ясувати, чому їх музикант не може потрапити в Білорусь.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...