Скандальна заява: Під час затримання мера Вишгорода не виявлені ані мічені гроші, ані сліди від них, у СБУ нічого немає, - адвокат

За словами захисника, сторона обвинувачення не надала суду достатньо доказів провини мера Вишгорода.
Олексій Момот. Фото: espreso.tv.

Під час затримання мера Вишгорода, члена партії «Воля» Олексія Момота, якого підозрюють в отриманні великого хабара, на його одязі не були виявлені сліди спеціальної фарби, яку наносять на мічені купюри. Про це заявив адвокат Мінаков, повідомляють Патріоти України з посиланням на НБН.

«Жодних грошових коштів Момот не отримував... До того ж, під час його затримання жодних коштів, які передавалися, не виявлено», – сказав пан Мінаков, зазначивши, що на одязі і тілі підозрюваного не виявлено слідів фарби, що наноситься на мічені купюри. Захисник також зазначив, що прокурор не вказав, як мер міг внести на розгляд міської ради питання про розірвання договору з забудовником.

«Прокурор не вказав на основі якого функціонального обов'язку Момот міг внести на розгляд місцевої ради питання розірвання договору про надання в оренду землі під забудову», – сказав пан Мінаков. Разом з тим, за даними Мінакова, сторона обвинувачення не надала суду постанову про проведення негласних слідчих дій у відношенні підозрюваного.

Адвокат зазначив, що прокурори не навели достатньо доказів того, що пан Момот буде переховуватися від органів досудового слідства, як і існування інших ризиків. Також, на думку пана Мінакова, сторона обвинувачення не надала суду достатньо доказів провини мера Вишгорода. «При визначенні розміру застави необхідно виходити з матеріального стану підозрюваного»,- зазначив адвокат підкреслив, що розмір застави значно завищений.

У ході розгляду клопотання суд долучив до матеріалів справи довідку про доходи пана Момота, а також свідоцтво про шлюб. «Я прошу відмовити у задоволенні клопотання про обрання запобіжного заходу Олексію Момоту у вигляді взяття під варту», – резюмував Мінаков.

Адвокат Олександр Байдик, у свою чергу, заявив про те, що у нього є заява близько 20 депутатів Вишгородської міської ради і народного депутата, члена партії «Воля» Юрія Дерев'янка про готовність взяти мера Вишгорода на поруки. Заяву він передав судді і зазначив, що депутати перебувають у залі суду.

Крім того, адвокат зазначив, що у даному кримінальному провадженні відсутні потерпілі та збитки державі. «Я прошу щоб суддя врахував наявні міцні соціальні зв'язки мого підзахисного, наявність родини, позитивні характеристики, а також готовність взяти його на поруки», - сказав пан Байдик та попросив застосувати до пана Момота запобіжний захід, не пов'язаний з утриманням під вартою.

тестова стаття з фокус.юа

середа, 8 травень 2024, 17:21

з https://focus.ua/uk/voennye-novosti/643725-zs-rf-zahopili-she-dva-naseleni-punkti-donechchini-i-prosuvayutsya-na-pivdni-deepstate-karta. RU. РОЗДІЛИ. МАТЕРІАЛИ. Підтримайте нас. ВОЄННИЙ ФОКУС РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА БИТВА ЗА ДОНБАС. Українські вій...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...