"Скоро весь Крым так развалится!": Мешканці півострова шоковані обвалом мису (відео)

У соцмережах пишуть, що через літаки і велику кількість військової техніки скоро весь Крим так розвалиться.

Мис Хамелеон за декілька секунд до обвалу. Фото:http://ugyalta.com/

2 травня в окупованому Росією Криму обвалився мис "Хамелеон" в Коктебелі. Відео цього масштабного обвалу депутат ялтинської міськради Сергій Єфанов опублікував на своїй сторінці в Facebook, інформують Патріоти України.

Єфанов зазначив, що видовище заворожувало, однак, якби в цей момент на березі були люди, то їм навряд чи вдалося б вижити. На щастя, обійшлося без жертв, пише ЮГЯлта.

"Ми під'їхали до узбережжя і стали знімати дуже гарні краєвиди. Море було спокійне, погода - хороша, тільки сильний вітер. Але в той же час в повітрі відчувалася якась тривожна атмосфера, немов відчувалося, що зараз щось станеться.

І тут ми почули наростаючий тріск і побачили, як по мису навпроти пішла велика тріщина, а потім величезні маси грунту поповзли в море, здіймаючи хмари пилу і бризки", - розповів він.

Офіційної інформації рятувальних служб Криму щодо обвалу і можливих його наслідків немає.

Тим часом, коментатори в соцмережі пишуть, що "там постійно літають літаки реактивні і військова техніка деренчить день і ніч, а в такій місцевості це не бажано! Скоро весь Крим так розвалиться!"

Як відомо, мис Хамелеон знаходиться в Криму в районі Коктебеля і представляє собою викид вулканічного попелу з погаслого вулкана Карадаг. За формою він нагадує ящірку, що підповзає до води.

Мис Хамелеон отримав саме таку назву через те, що в залежності від освітлення він змінює свій колір. Протягом усього дня Хамелеон буває і вохристо-жовтим, і фіолетовим, і зеленуватим, і блакитним, і багряним, і рожевим.

Здатність змінювати колір пояснюється тим, що Хамелеон практично повністю складається з глиняних сланців. Його грязьові ванни вважаються корисними і застосовуються в профілактичних і лікувальних цілях. Одна з давніх назв мису Хамелеон - Топрак-Кая, що в перекладі означає "глиняна скеля".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...