Скрепам доведеться платити: NASA розслідуватиме справу будівництва Керченського мосту

В рамках провадження серед основних напрямків слідчих дій – проведення всіх необхідних експертиз; визначення збитків, завданих Україні в результаті будівництва об’єкта, який викликає серйозну небезпеку екології Чорного і Азовського морів.
Керченський міст небезпечний для екології та порушує міжнародне право. Фото: РБК.

Прокуратура Криму приверне NASA для розслідування кримінальної справи щодо будівництва моста через Керченську протоку, яке викликає серйозну небезпеку екології Чорного і Азовського морів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим, передають Патріоти України.

– Ми будемо залучати не лише українських фахівців у сфері охорони навколишнього природного середовища та екологічної безпеки, а звертатися і до іноземним організаціям, таким як Національне управління по аеронавтиці і дослідженню космічного простору (NASA) і ін. Неузгоджене будівництво мосту не має знищити унікальну флору і фауну Чорного і Азовського морів. У свою чергу, суб’єкти господарської діяльності, які причетні до зведення мосту, повинні нести відповідальність за свої дії, – сказав прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

В рамках провадження серед основних напрямків слідчих дій – проведення всіх необхідних експертиз; визначення збитків, завданих Україні в результаті будівництва об’єкта, який викликає серйозну небезпеку екології Чорного і Азовського морів, а також збір доказів порушення норм міжнародного морського права для подальшого їх розгляду в міжнародних судових інстанціях.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...