Скрепи надихнули? У Польщі за заперечення злочинів ОУН-УПА проти поляків можуть садити у в'язницю

Законопроект авторства депутатів з фракції "Kukiz'15", дозволяє відкривати кримінальні справи проти осіб, які заперечують злочини українських націоналістів і формувань (ОУН, УПА).

Польський Сейм. Фото: ЕРА.

Сейм Республіки Польща займеться проектами внесення змін до закону про Інститут національної пам'яті. Серед правок на розгляд варшавського парламенту надали норму, прийняття якої загрожує тюремним терміном. Якщо громадянин буде заперечувати провину українських націоналістів в "Волинській різанині", то йому буде загрожувати термін, передають Патріоти України.

Сьогодні польські ЗМІ повідомляють, що під час свого вечірнього засідання польський Сейм збирався зайнятися проектами внесення змін до закону про "Інститут національної пам'яті - Комісію покарання за злочини проти польського народу". Перший з них, підготовлений Міністерством юстиції, передбачає покарання у вигляді штрафу та позбавлення волі до трьох років, зокрема, за висловлювання про "польські табори смерті". У країні хочуть заборонити говорити про нацистські табори, які іноді неосвічені обивателі називають польськими.

А другий, авторства депутатів з фракції "Kukiz'15", дозволяє відкривати кримінальні справи проти осіб, які заперечують злочини українських націоналістів і формувань (ОУН, УПА), які співпрацювали з Третім Рейхом, проти громадян Другої Речі Посполитої на Волині і в Східній Малопольщі. Відзначимо, що раніше Павло Клімкін та голова МЗС Польщі домовлялися про спільне вивчення питання "Волинської трагедії".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...