Скрепи озброюються: Стало відомо про створення росіянами нової потужної торпеди

Зараз новий варіант торпеди проходить державні випробування на озері Іссик-Куль у Киргизії.

Озеро Іссик-Куль. Фото: ВВС.

Військово-морські сили Росії в кінці 2016 року візьмуть на озброєння нову глибоководну торпеду "Футляр", яка зараз проходить державні випробування. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

Зазначається, що "Футляр" є модернізованим варіантом нещодавно прийнятої на озброєння торпеди "Фізик". "Зараз новий варіант торпеди проходить державні випробування на озері Іссик-Куль у Киргизії. Їх планується завершити в кінці року. У разі їхнього успіху, торпеду візьмуть на озброєння, а в 2017 році має розпочатися серійне виробництво цієї морської зброї", - заявило джерело в російському ВПК.

Він зазначив, що нова торпеда буде тепловою, але нею можна буде керувати з борту субмарини. "Також "Футляр" отримає вдосконалену систему самонаведення. Дальність стрільби, швидкість ходу і гранична глибина стрільби з борту підводного човна залишаться незмінними - 50 кілометрів, понад 50 вузлів, 400 метрів відповідно", - сказав співрозмовник.

Крім того, він підкреслив, що "Футляр" у першу чергу надійде на озброєння атомних підводних човнів проектів 955 "Борей" і 885(М) "Ясен". Також повідомляється, що з початком серійного випуску "Футлярів" виробництво "Фізиків" припиниться.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...