"Скрепи винахідливі": Росіяни заявили, що будуть знищувати ворогів за допомогою лазерів

Новий російський літак А-60, створенням якого займається Концерн Радіоелектронні технології, буде озброєний бортовим лазером, який зможе вражати будь-які об'єкти противника.

Росіяни лякають світ лазерною зброєю. Ілюстрація: uapress.info.

Новий бойовий літак Росії, який презентували в Москві, зможе знищувати противника за допомогою лазерів. Літак буде обладнаний системою бортової оборони. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

Новий російський літак А-60, створенням якого займається Концерн Радіоелектронні технології, буде озброєний бортовим лазером, який зможе вражати будь-які об'єкти противника. Про це повідомив заступник генерального директора організації Володимир Міхєєв. «У нього буде надточна навігація, адже, щоб вузькі промені зброї цього літака потрапляли в об'єкти, екіпаж повинен з високою точністю визначати місце розташування в просторі», - зазначив Міхєєв.

Він також пояснив, що мати на борту лазерну зброю досить небезпечно і для самого екіпажу, тому будуть створені спеціальні системи захисту життєзабезпечення. «Так як цей літак буде мати на борту силові лазери, ми повинні захистити всі системи життєзабезпечення повітряного судна від впливу власної зброї», - пояснив він.

Крім того, літак буде обладнаний потужною системою бортової оборони, так як, на думку Міхєєва, на А-60 «будуть встановлені найсучасніші засоби ураження». «Я думаю, що на ньому буде встановлений комбінований комплекс радіоелектронної боротьби з елементами «Вітебська»,«Хібін» і цілої низки інших систем для ефективного захисту», - розповів розробник.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...