Скрепи винахідливі: В Росії похвалилися "феєричним" символом ЧС-2018 (фото)

Володимир Путін виділив 1 млн. рублів в якості гранту автору проекту.

"Ложки перемоги" від російських майстрів. Фото: znak.com.

Hаціональним музичним інструментом уболівальників на чемпіонаті світу з футболу в Росії будуть "ложки перемоги". Автором нового "феєричного" символу ЧС-2018 став художник Рустам Нугманов. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на znak.com.

Президент РФ Володимир Путін виділив 1 млн. рублів в якості гранту автору проекту. При цьому сам Нугманов зізнався, що на створення інструменту пішло майже 6 років. "В 2011 году начались первые работы по анализу более 30 национальных музыкальных инструментов России для того, чтобы найти наиболее подходящий по нескольким критериям.

Среди них — компактность, простота и удобство использования, легкость в изготовлении, историческая ценность, универсальность и творческая составляющая. Сначала мы исключили духовые музыкальные инструменты из-за масштабной критики использования вувузел в ЮАР. Потом были исключены сложные в использовании и крупногабаритные инструменты — балалайка, гармонь, а также струнные — гусли, гудок, цимбалы и другие", - цитує Нугманова видання.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...