Скрепи-злодії: Окупанти вивезли з Криму в Третяковську галерею 38 картин Айвазовського

Зазначається, що всі передані в Третяковську галерею картини застраховані на понад 2 млн руб.

Картини Айвазовського у Феодосії. Фото: wikipedia.org.

З Феодосійської галереї окупованого Росією Криму в московську Третяковську галерею було незаконно передано близько 40 картин художника Івана Айвазовського. Про це повідомила так званий міністр культури півострова Аріна Новосельська, передають Патріоти України із посиланням на Газета.ru.

"Тридцять вісім робіт Айвазовського відправлено 11 липня з усіма охоронними зобов'язаннями і страховкою в Москву в Третяковську галерею на Всеросійську виставку", - зазначила вона.

За словами представника окупантів, Крим направив листи до музеїв Москви і Санкт-Петербурга, а також зарубіжним власникам робіт Айвазовського з пропозицією організувати виставку його картин наступного року у Феодосії, коли буде відзначатися 200-річний ювілей мариніста. Зазначається, що всі передані в Третяковську галерею картини застраховані на понад 2 млн руб.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...