Словаки запропонували Львівщині допомогу в утилізації сміття (фото)

Дану проблему голова Львівської ОДА обговорив із керівником словацької фірми "Fecupral".

Фото:http://loda.gov.ua/

Словацька фірма Fecupral розглядає можливість співпраці з Львівщиною в утилізації твердих побутових відходів. Про це йшлося на зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки з генеральним директором Fecupral Штефаном Ганіговським, повідомляють Патріоти України із посиланням на прес-службу Львівської ОДА.

"Наша компанія працює у галузі збору, сортування, а також переробки небезпечних відходів. У 2000 році створено сміттєспалювальний завод для небезпечних відходів, який призначений для прямого двоступеневого безперервного спалювання твердих, пастоподібних, а також рідких відходів", - розповів Штефан Ганіговський.

Олег Синютка, зі свого боку, поділився інформацією про ситуацію із твердими побутовими відходами та їх вивозом на території області. Озвучив інформацію очільник Львівщини і про земельні ділянки, які облдержадміністрація обрала для будівництва майбутнього комплексу із переробки ТПВ. "На території області вже визначено 3 ділянки під будівництво сміттєпереробного заводу. До 10 грудня плануємо оголосити конкурс на визначення інвестора для його будівництва".

Генеральний директор фірми "Fecupral" також висловив своє бачення напрямку можливої співпраці та послуги, які у ситуації із ТПВ може надати його компанія. "Компанія може бути корисною у таких напрямках як спалювання небезпечних відходів, утилізація відпрацьованих розчинників, переробка відпрацьованих масел, утилізація ртутних люмінесцентних ламп і трубок, сушіння деревини, поховання медичних відходів та інші”, - зазначив генеральний директор фірми “Fecupral".

За результатами зустрічі сторони погодили, що Львівська ОДА надасть дані представникам компанії щодо кількості та видів твердих побутових відходів на території області. А також обговорили можливість відвідин львівською делегацією заводу у Словаччині.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...