Смачно виглядає: Журналісти розповіли, чим і за якою ціною годують у "їдальні-ресторані" ВР (фото, відео)

Пообідати в парламентському буфеті коштує не надто дешево.

Їдальня ВР України. Фото:FacebookВ їдальні Верховної Ради помітили суттєве подорожчання. Ціни на бюджетні страви порівняли з вартістю в деяких столичних кафе. Про те, чим і за скільки годують в парламентському буфеті, розповіли журналісти каналу "Україна" у відео, викладеному на Youtube, передають Патріоти України.

Обід в Раді обходиться, як в ресторані, хоча їдальня парламенту дотується з державного бюджету. При цьому, розмір дотації зберігається в секреті, оскільки це закрита стаття витрат.

"Але це не заважає підприємству "Їдальня" кожен сезон помітно підвищувати ціни, користуючись монопольним становищем в парламенті. Ринковими вони були і раніше, зараз же дивують навіть заможних депутатів", - розповів в. о. голови комітету з питань регламенту Павло Пинзеник.

Один з депутатів зізнався, що за трав'яний чай отримав рахунок близько 50 гривень. "Я один раз обпікся, не запитавши ціну, взяв, там воно смачно виглядало дуже, шматок риби зі спаржею, але заплатив 300 з гаком гривень", - розповів позафракційний народний обранець.

Журналісти порівняли ціни їдальні Ради і приватного кафе. У закладах придбали гречку з котлетою, за що в їдальні ВРУ заплатили 50 грн за невелику порцію, а в кафе та ж гречка з котлетою обійшлася в 32 грн, а порція була помітно більшою.

Крім іншого, в парламентській "їдальні-ресторані" пропонують варену яловичину по 55 гривень за 100 грам і качину грудку за 128 гривень. Відзначається, що за 100 грамів осетра доведеться віддати 285 грн.

За даними журналістів, більшість депутатів не на камеру зізнаються, що для них це дешево. Від цін страждають тільки рядові працівники апарату і депутатські помічники.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...