"Сначала Гаага, чувак": Кияни відреагували на арт-проект російського художника "Креативна миротворчість" (фото)

У відповідь на "творчість" художника з Росії жителі української столиці вирішили реалізувати власний "мистецький проект".

Арт-проект викликав енергійну реакцію. Фото: соцмережі.

Жителів Києва обурив арт-проект художника із Росії Станіслава Коміссарова, і вони почали проводити акції протесту, розміщуючи на спорудах столиці власні написи, передають Патріоти України.

Як відомо, російський митець Коміссаров у рамках проекту "Креативна миротворчість" показав, як одні й ті ж явища, що стосуються війни на Донбасі, називають із російського та українського боку. "Різні погляди" на конфлікт художник намалював на кутках київських будинків. Сам проект викликав обурення серед жителів столиці.

Так, у відповідь на творчість художника з Росії київський історик Світлана Осипчук вирішила реалізувати власний "мистецький проект", про що й на писала у своєму блозі "Міст Патона". Вона замалювала напис Коміссарова, а на його місці зробила свій – "Спочатку Гаага, чувак".

"Зараз дуже багато говорять про необхідність діалогу і примирення. Я теж багато про це думаю. Але, якщо чесно, не уявляю, як це має виглядати у час, коли на сході досі триває війна. Думка про те, що цей напис залишатиметься на Контрактовій у місті і в місці, яке я люблю, здалася мені нестерпною. Тому вже через декілька годин я пішла в магазин для художників, купила там акрилову фарбу і кисть, і влаштувала першу у своєму житті мистецьку акцію", – написала історик у блозі.

А обурена киянка Саша Добічева на своїй сторінці у соцмережі Facebook запропонувала у відповідь на творчість російського художника на кутках будівель писати "Я художник! – А, по-моєму, ти л*йно".

"Давайте краще запропонуємо інші помилкові дихотомії. Допоможемо художнику. Свобода – це рабство, незнання – це сила, війна – це мир. Або ось, теж знамените: Художник: Я художник! Робочий: А по-моєму, ти л*йно!" – написала жінка.

Таку ідею вже підтримав і реалізував житель Києва Андрій Грищук. Фото результату свого протесту він опублікував на сторінці у мережі Facebook.

Як написала на своїй сторінці у мережі Facebook киянка Анна Гриценко, інвестори проекту вже проінформовані про реакцію жителів Києва. "Художники зобразили нібито протиставлення українських і російських пропагандистських конструктів, чим спонукали киян до спонтанного відповідного арт-проекту. Відповідь, звичайно, німці нікому не оплатять, так вона і не за гроші робилася", – зазначила Гриценко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...