Соціальні норми і не тільки: Для тих, хто хоче отримувати субсидії, підготували "сюрприз"

Субсидію дають по соціальним нормам, а вони зараз найчастіше нижчі, ніж реальне споживання.

Субсидії отримають тільки "економні"? Ілюстрація: economics.unian.net.

Українці, які використовують субсидії неекономно, найближчим часом можуть їх позбутися, адже влада шукає приводів для відмови в наданні даної соціальної допомоги, передають Патріоти України з посиланням на ubr.ua.

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 5146 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо моніторингу відповідності соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами реальним обсягам користування)", за яким пропонується не рідше ніж один раз на п'ять років оцінювати, наскільки відповідають реальним обсягами споживання державні соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами (а саме на основі них держава нараховує субсидії).

"Субсидію дають по соціальним нормам, а вони зараз найчастіше нижчі, ніж реальне споживання. Десь в ці цифри люди укладаються, але в середньому по країні вони занижені. І це не дивно. Хто обгрунтовував ці так звані соціальні норми? Громадська організація по гранту USAID зробила якусь роботу, яка охопила 0,04% території країни", - зазначив глава Житлового союзу України Олександр Скубченко.

У свою чергу, аналітик в сфері соціальних стандартів Асоціації міст України Олександр Пильтяй каже, що "в разі якщо цей закон буде прийнятий, для одержувачів субсидій це зовсім нічого не змінить. Але коли буде проведено моніторинг, то, швидше за все, будуть змінені коефіцієнти коригування в залежності від регіонів і типу стін".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...