"Совпадение? - Не думаю!": На Алтаї старт української ракети з Байконуру прийняли за атаку терористів

Істерія у державі, яка воює зі всім світом і перш за все з власним населенням, дає плоди. Пересічному росіянину за кожним кущем ввижається жидобандерівець зі "шмайсером", бойовик ІДІЛ з поясом шахіда або турецький яничар з F-16.

Запуск ракети "Зеніт". Фото: federalspace.ru.

До редакції гірничо-алтайського сайту стали приходити повідомлення про те, що місцеві жителі були налякані або спантеличені незвичайним прольотом космічного корабля над регіоном і падінням головного обтічника. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на altapress.ru.

Деякі припустили, що це атака терористів, іншим здалося, ніби сталася авіакатастрофа: "У бік Турочак здається щось впало. Було дуже страшно, було схоже на падаючий літак". Справа в тому, що над Гірським Алтаєм проходять траси запуску з Байконура інших ракет - "Протонів" і "Союзів", до стартів яких місцеві жителі давно вже звикли і знають, як поводяться в небі ці носії. Проте "Зеніт" летів зовсім не так. "Добре б заздалегідь попереджати про такі речі, а не лякати людей", - поскаржилася "Новинам Гірського Алтаю" читачка.

Космічний апарат "Електро-Л" №2 є метеорологічним апаратом дистанційного зондування Землі, який забезпечуватиме багатоспектральну зйомку всього диска Землі у видимому й інфрачервоному діапазоні. Ракета-носій середнього класу "Зеніт-2SБ" виготовлена на заводі "Южмаш" у Дніпропетровську. При її створенні використовувалися як українські, так і російські вузли та агрегати. В даний час виробництво ракет класу "Зеніт" призупинено через припинення співпраці з Росією.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...