"Спочатку підкорись - потім оскаржуй": Аваков пояснив, що означає "презумпція правоти поліцейського"

За словами міністра, кіберполіція відстежила, що головна критика та тролінг його ідеї про "презумпцію правоти поліцейського" здійснюється в соціальних мережах з території Росії і пообіцяв найближчим часом надати докази цього.

Арсен Аваков. Фото: www.dialog.ua.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков збирається запропонувати парламенту змінити законодавство для того, щоб у відповідь на законні вимоги поліцейського правопорушники не посилали його матом. Про це Аваков заявив сьогодні на прес-конференції, передають Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

За словами міністра, кіберполіція відстежила, що головна критика та тролінг його ідеї про "презумпцію правоти поліцейського" здійснюється в соціальних мережах з території Росії і пообіцяв найближчим часом надати докази цього. Говорячи про свою позицію з цього питання, Аваков зазначив: "Справа не стільки в законодавстві, законодавчі зміни потрібні, і ми їх запропонуємо, питання у загальній свідомості суспільства. Презумпція правоти поліцейського у наступному: якщо поліцейський зупинив машину і каже — руки на кермо або "надайте документи", у відповідь він не має почути "та пішов ти" або "я не буду цього робити". Водій має підкоритися цим вимогам. А якщо ні - поліцейський застосовує до нього дії, адекватні закону, в тому числі електрошокер та вогнепальну зброю", - сказав Аваков.

Він додав, що альтернативи цьому нововведенню немає, а якщо правозахисники та юристи не погоджуються, що ці речі є "презумпцією правоти поліцейського", то мають запропонувати правильне юридичне визначення. Також міністр додав, що такі нововведення не означатимуть обмеження прав і свобод людей. Сьогодні Аваков повідомив, що МВС планує наступного тижня внести на розгляд профільного парламентського комітету пакет законопроектів щодо внесення змін до окремих законодавчих актів, які регламентують діяльність правоохоронних органів.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...