Спочатку там були інші прізвища: Співавтор "кремлівського списку" США розкрив несподівані подробиці

Початковою метою "кремлівського списку" було визначення кола осіб, які заробили статки завдяки зв'язкам з Кремлем.

Андерс Ослунд. Фото: Рейтерс.

Один з авторів так званого "кремлівського списку", експерт Atlantic Council Андерс Ослунд заявив, що в останній момент у цей список були внесені істотні зміни. Про це йдеться в його статті для Atlantic Council, передають Патріоти України.

"В останню хвилину, однак, якась високопоставлена особа – ніхто не знає хто саме – викинула роботу експертів і замість цього вписала імена вищих посадових осіб в адміністрації президента і уряду Росії плюс 96 російських мільярдерів зі списку Forbes. При цьому цей високопоставлений чиновник виставив на сміх урядових експертів, які підготували ще один звіт, перетворивши CAATSA (Countering america's Adversaries Through Sanctions Act, "Протидія супротивникам Америки за допомогою закону про санкції", - ред.) в неефективну пародію санкцій США щодо Росії в цілому. Підписавши цей список, міністр фінансів взяв на себе відповідальність за це", - підкреслив Ослунд.

Він зазначив, що початковою метою "кремлівського списку" було визначення кола осіб, які заробили статки завдяки зв'язкам з Кремлем. "Якщо цей уривок з телефонної книги Кремля і буде мати якийсь ефект, то хіба що зміцнення російської еліти за Путіним, в той час як автори CAATSA прагнули розбити російську еліту і не дати відомим росіянам можливості спокійно жити на Заході. Багато бізнесменів зі списку Forbes є громадянами інших країн, крім Росії, і прожили за кордоном багато років. Влада США ніяк не довела, що ці люди зробили щось погане", - підсумував Андерс Ослунд.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...