Спортсменці з Криму, яка служить в російській армії, Україна заборонила виступати за РФ

Федерація легкої атлетики України домагається, щоб легкоатлетка пройшла стандартну процедуру зміни спортивного громадянства.

Ілюстрація:Lenta.ru

Тренер кримської легкоатлетки Анни Хрипунової Віктор Демидович поскаржився, що її підопічна не може виступати за РФ через рішення України. Про це пише ТАСС, передають Патріоти України.

У коментарі агентству Демидович розповів, що Хрипунова отримала паспорт громадянки РФ у травні 2014 року, а зараз служить в російській армії. За його словами, Федерація легкої атлетики України (ФЛАУ) заборонила бігунці представляти свою нову країну на міжнародних змаганнях.

"Парадокс якийсь, і ми не знаємо, що робити далі", - поскаржився тренер.

ФЛАУ домагається, щоб Хрипунова пройшла стандартну процедуру зміни спортивного громадянства. У такому випадку за правилами Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ) вона повинна дотриматись трирічного карантину.

Раніше Федерація легкої атлетики України дозволила скоротити карантин для спортсменів із Криму, які отримали російське громадянство, внаслідок чого змогли представляти РФ на міжнародному рівні.

Таким чином, Віра Ребрик, Рустем Дремджі, Олексій Сокирський, Валерія Мара, Руслан Перестюк, Євген Семененко та Олена Белякова, які після незаконної анексії Криму Росією вирішили виступати за РФ, змогли отримати таке право з дозволу Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...