Справа 9 травня: Нацрада зайнялася розслідуванням українофобства "Інтера"

Причиною позапланової перевірки каналу стали численні листи, зокрема звернення Департаменту захисту національної державності СБУ, скарги громадян, а також заява однієї із політичних партій.

Ілюстрація:dancor.sumy.uaНаціональна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу "Інтер" після проведення моніторингу ефіру від 9 травня. Про це повідомляє прес-служба Нацради у Facebook, передають Патріоти України.

У регулятора зазначили, що на канал поскаржилися телеглядачі та СБУ, які побачили ознаки приниження українців та підриву української державності.

"До регуляторного органу, повідомив голова Національної ради Юрій Артеменко, надійшли численні листи, зокрема звернення Департаменту захисту національної державності СБУ, скарги громадян, а також заява однієї із політичних партій, у яких йдеться про те, що зміст передачі телеканалу "Інтер", а саме концерту "Перемога. Одна на всіх", принижує гідність громадян України, розпалює ворожнечу і закликає до підриву цілісності держави", - йдеться у повідомленні.

Національна рада перевірить телеканал на дотримання ним вимог закону і після цього ухвалить відповідне рішення.

Як повідомлялося раніше, оприлюднені уривки концерту телеканалу “Інтер” до Дня перемоги 9 травня спричинили критику користувачів інтернету через слова ведучих про перейменування вулиць в Україні “іменами фашистських злочинців”.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...