СРСР продовжує вбивати: Під час хімічних атак у Сирії були використані бомби радянського виробництва (відео 16+)

Під час хімічної атаки використовувалися бомби радянського виробництва типу ХАБ-250, або ХАБ-500, які спеціально створювалися для доставки зарину.

У воронці на місці атаки знайшли рештки бомби виробництва СРСР. Фото: скріншот з відео.

У Сирії в провінції Ідліб під час хімічних атак могли бути використані авіабомби радянського виробництва. Про це йдеться у звіті Human Rights Watch, передають Патріоти України.

У звіті правозахисників сказано, що фото і відео зроблені в Хан-Шейхуні після атаки говорять про те, що імовірно під час хімічної атаки використовувалися бомби радянського виробництва типу ХАБ-250, або ХАБ-500, які спеціально створювалися для доставки зарину. На уламках снарядів, як відзначають в HRW видно зелене маркування, що наносили на такі боєприпаси. Схожі осколки знаходили у воронках і місцеві жителі.

Правозахисники зазначають також, що з кінця 2016 року сирійські війська мінімум чотири рази використовували авіабомби з отруйними речовинами, а також розпорошувала гази з вертольотів. Хімічні авіабомби ХАБ-500 почали серійно виготовляти в 1937 році. При сприятливих умовах і розірвання авіабомби на поверхні землі утворювалося отруйна хмара, що на площі 5 га могло триматися близько 2 годин.

Нагадаємо, організація по забороні хімічної зброї (ОЗХО) повідомила, що при нападі на місто Хан-Шейхун в сирійській провінції Ідліб був застосований отруйний газ зарин або схожий на нього речовина. Такий висновок був зроблений в результаті проведених аналізів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...