США допоможуть Нацгвардії України у створенні сучасних сил швидкого реагування

Американській стороні імпонує, що новий підрозділ створюється з урахуванням тих загроз, які є зараз.

Юрій Аллеров. Фото: korrespondent.net.

Американські фахівці приєднаються до створення спеціального підрозділу Нацгвардії України - бригади швидкого реагування. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Кореспондент.

"Запорукою того, що ми рухаємося правильним шляхом, є наші регулярні продуктивні зустрічі", - підкреслив Тигран Авакян. Про досягнення в цій галузі розповів командувач НГУ генерал-лейтенант Юрій Аллеров. Він також поінформував американську делегацію про подальші плани.

"У процесі становлення серйозної структури, яка відповідатиме вимогам сучасності, одним з подальших кроків буде створення спеціального підрозділу - бригади швидкого реагування. І ми сподіваємося на вашу допомогу", - сказав генерал-лейтенант Юрій Аллера.

Начальник військово-політичного відділу Посольства США в Україні Дуглас Хойт запевнив, що США готові продовжувати надавати підтримку Україні. "Дуже добре, що ми маємо можливість долучитися до створення підрозділу, - підкреслив Представник посольства США в Україні. - Набагато простіше й ефективніше створювати нове, ніж змінювати старе". Також Дуглас Хойт зазначив: американській стороні імпонує, що новий підрозділ створюється з урахуванням тих загроз, які є зараз.

Генерал-лейтенант Аллеров представив американським партнерам командира створюваної бригади швидкого реагування, який має грунтовну підготовку і значний досвід, накопичений, зокрема, і під час виконання службових завдань в зоні проведення антитерористичної операції. Подальше обговорення сприяння Сполучених Штатів Америки в створенні бригади швидкого реагування відбуватиметься наступного тижня під час візиту командувача сухопутних військ Збройних сил США в Європі на базу НГУ в Дніпропетровську, а також під час візиту в Україну міністра оборони США.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...