​Стадо червонокнижних зубрів, потонуло в ставку під Вінницею (фотофакт)

У захисників природи серце кров’ю обливається через таке нещастя. Через нещастя поголів'я рідкісних тварин скоротилося майже на 10%

На Вінничині загинули зубриПід крижану поверхню ставка Млинок провалилося стадо європейських зубрів. Про це заявила Державна екологічна інспекція Вінницького регіону, зазначають Патріоти України.

Тварини провалилися під крижану кірку, яка не витримала тиску ваги гігантів. Інцидент стався вдень 30 січня біля села Трибухи. У понеділок 8 лютого вдалося витягнути вісім тіл.

"Зубри провалилися під лід, а вийти або виплисти не змогли, їхні туші витягли згодом", - повідомляють в інспекції.

У відомстві не виключають впливу так званого людського фактору на трагедію. Органи правопорядку в поточний момент зайняті вивченням всіх подробиць загибелі зубрів.

У п'ятницю 5 лютого з водойми вдалося витягти тіла семи тварин. В цілому загинули 15 європейських зубрів. "Знахідку" відправили для утилізації в відповідне місце.

Варто нагадати, що зубри перебувають у переліку української Червоної книги. На території нашої країни їх налічується близько двох сотень.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...