Стало відомо про вирок окупантів українському журналісту у Криму

Миколу Семену звинуватили в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії.

Микола Семена. Фото:Крим Реалії

22 вересня Залізничний районний суд Сімферополя, який є підконтрольним Кремлю, оголосив вирок українському і кримському журналісту Миколі Семені. Про це повідомляє ресурс Крим. Реалії, передають Патріоти України

Українець засуджений до двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки. Крім того, журналісту суд заборонив займатися публічною діяльністю протягом трьох років, а його комп'ютер, який був вилучений під час обшуку, має бути конфіскованим на користь держави.

Слід зауважити, що вирок зачитала суддя Наталія Школьная. Визнаючи Семену винним, вона посилалася на право націй на самовизначення, і заявила, що події весни 2014 року в Криму відповідають міжнародному праву.

Також представник так званої "Феміди", розцінила отримання Семеною російського паспорта, як підтвердження ним "російської приналежності Криму".

Напередодні прокурор вимагав для кримського журналіста покарання у вигляді трьох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном три роки і позбавленням права займатися будь-якою громадською діяльністю протягом трьох років.

Окупанти звинувачують Миколу Семену в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Так, в квітні 2016 року в його будинку ФСБ Росії провела обшук, а в травні того ж року йому було висунуто офіційне звинувачення в тому, що журналіст опублікував компрометуючу статтю, тоді як сам журналіст стверджує, що в своїх матеріалах реалізовував право на "вільне вираження думки ".

Зараз Семена перебуває під підпискою про невиїзд.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...