Стартап, створений двома українськими програмістами, залучив $110 млн інвестицій - The Wall Street Journal

Сервіс Grammarly допомагає писати правильною англійською.

Олексій Шевченко, керівник компанії Бред Гувер, Максим Литвин. Фото:GRAMMARLY

Сервіс перевірки англійського правопису Grammarly, створений українцями Олексієм Шевченком і Максимом Литвином, залучив $110 млн венчурних інвестицій. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України.

Провідним інвестором став фонд General Catalyst, участь у фінансуванні також взяли Breyer Capital, IVP, SignalFire і Spark Capital.

Компанія Grammarly, що базується в Сан-Франциско, існує з 2009 року і зараз налічує 110 співробітників.

Її послугами користуються 6,9 млн активних користувачів. Grammarly є сервісом, який дозволяє створювати тексти за правилами англійської мови. Програма, доступна у вигляді плагінів для браузера або MS Office, використовує штучний інтелект, щоб відстежувати помилки автора і допомагати використовувати правильні мовні звороти.

Алгоритм програми виділяє потенційні помилки в тексті і пропонує виправлення, які найбільш підходять для даного випадку.

Зараз команда працює над розвитком контекстних рекомендацій по тексту. В майбутньому сервіс буде здатний визначати, чи доречним є певний жарт в конкретному листі.

До речі, Grammarly - безкоштовна програма з преміальною версією за гроші.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...