"Страшніше, ніж ми можемо собі уявити": Бочкала розповів про жахи корупції на Житомирщині (відео)

У селян забрали 500 га землі заради того, щоб добувати на ній бурштин.

Роман Бочкала. Фото: соцмережі.

Корупція в українській глибинці іноді навіть більше, ніж ми можемо собі уявити. Про це в Politeka On-line заявив член ради Громадського контролю НАБУ Роман Бочкала, передають Патріоти України.

«Я був в Житомирській області. Спочатку – в місті Олевськ. Це місто відоме як одна з «бурштинових столиць». Там у людей, у селян просто взяли і забрали землю – 500 га. Це їхні паї, на цій землі вони випасали своїх корів. Нібито це була якась аграрна фірма, яка цю землю купила. Насправді ніхто не збирався там нічого вирощувати, і ця аграрна фірма – всього лише прикриття. На цій землі було знайдено бурштин, і вона потрібна тільки для того, щоб його там добути», – зазначив він.

За словами Бочкали, місцева влада робила вигляд, що не знає про те, що відбувається. «Ми стали з’ясовувати, зібрали людей, пішли до мера, потім до голови райдержадміністрації. Ті відразу підняли руки, набрали цього інвестора, сказали: «Ти що, нічого не роби». Немов вони всі були не в курсі. Потім ми з’ясували глибину», – уточнив активіст.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...