Судно атакували о шостій ранку: У Нігерії викрали українця

Серед шістьох членів екіпажу контейнеровоза Demeter, викрадених під час нападу піратів біля берегів Нігерії, четверо філіппінців, один українець і один угорець.
Нігерійські пірати. Фото: Рейтерс.

Український моряк 21 жовтня потрапив в полон піратів. Він був одним з членів екіпажу німецького контейнеровоза Demeter. Про це повідомляє BBC, передають Патріоти України.

Серед шістьох членів екіпажу контейнеровоза Demeter, викрадених під час нападу піратів біля берегів Нігерії, четверо філіппінців, один українець і один угорець. Швидше за все, український моряк – офіцер або капітан. Контейнеровоз атакували в 6 ранку 21 жовтня на південь від Порт-Харкорта в Бухті Бонні в Нігерії. Пірати пробралися на борт і змогли викрасти майже весь командний склад.

Ті члени екіпажу, які залишилися, змогли забезпечити подальший рух судна. Німецький судновласник разом з дипломатами намагаються з'ясувати місцезнаходження викраденого піратами біля берегів Нігерії українського моряка.

Представник Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич зазначив, що Генеральне консульство України в Гамбурзі підтримує оперативний зв'язок з компанією-судновласником і займається "питанням з'ясування місця знаходження членів екіпажу зазначеного судна і їх якнайшвидшого звільнення".

"Генеральне консульство України в Гамбурзі повідомило, що отримало інформацію від судновласника, а судновласником є гамбургська компанія, про напад піратів на контейнеровоз Demeter", – сказав Кирилич. "В результаті нападу піратами викрадені шість членів екіпажу, і, за попередньою інформацією консула України в Гамбурзі, один з них – громадянин України".

Нагадаємо, що в серпні на північному сході Нігерії бойовики екстремістського угруповання "Боко Харам" вбили щонайменше 30 рибалок. Це ж угрупування раніше також влаштовувало теракт, під час якого терорист смертник підірвав разом із собою ще 14 осіб.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...