Сумна звістка для зрадників: Прокуратура арештувала 13 рахунків екс-депутатів Криму

Також 130 депутатів АРК та Севастопольської міськради оголошені в розшук.

Арешт рахунків. Ілюстрація: eircenter.com.

Суди заарештували 13 банківських рахунків колишніх депутатів Криму і Севастополя на суму близько 1,5 мільйонів гривень. Про це в інтерв'ю ЛІГА.net повідомив заступник прокурора АРК Петро Коваленко, передають Патріоти України.

"Якщо бути точніше, то за нашою ініціативою був накладений арешт на 35 квартир, 27 будинків, 13 нежитлових приміщень загальною площею понад 22 тисячі квадратних метрів, 19 земельних ділянок, 47 транспортних засобів. Крім того, заарештовано 13 рахунків у банківських установах на загальну суму близько 1,5 мільйона гривень. Наприклад, у квітні були встановлені вісім банківських рахунків одного з колишніх депутатів Криму, за нашим клопотанням Печерський районний суд їх теж заарештував", - зазначив він.

За словами Коваленка, 130 депутатів АРК та Севастопольської міськради оголошені в розшук, найближчим часом матеріали будуть передаватися в суд для вирішення питання про проведення спецрозслідування для подальшого заочного засудження. Провадження відкрито за статтями 110 та 111 Кримінального кодексу - держзрада і посягання на територіальну цілісність і недоторканність.

На запитання скільки часу це потребує, заступник прокурора АРК відповів, що це залежить від багатьох обставин. "Всі події, місце злочину, свідки, потерпілі, речові докази знаходяться на окупованій території, до якої наші правоохоронці не мають доступу. Ті люди, які скоїли злочин або були свідками, або не мають можливості або не бажають з нами співпрацювати і, природно, немає можливості з ними спілкуватися у встановленому законом порядку. Тому говорити, що ми одразу і швидко все зробимо, буде неправдою перед собою і перед суспільством", - наголосив він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...