Свавілля триває: На території РФ українців затримують за сфабрикованими доказами за розповсюдження наркотиків

МЗС зібрало нараду й ухвалило рішення про вживання превентивних заходів з метою попередження випадків незаконного затримання та арештів українців.

Українців затримують безпідставно на території РФ. Фото google.com

У Міністерстві закордонних справ України заявили про загострення ситуації навколо затримання на території Російської Федерації громадян України за сфабрикованими звинуваченнями в розповсюдженні наркотичних речовин. Про це сказано в повідомленні департаменту консульської служби МЗС у Facebook, передають Патріоти України.

"На сьогодні ситуація навколо затримання на території Російської Федерації громадян України особливо загострена. Спостерігається вкрай негативна тенденція до зростання кількості безпідставно затриманих і заарештованих українців, які стають заручниками обманних і шахрайських дій окремих посередницьких структур, що діють як на території України, так і в Росії", - сказано в повідомленні.

Зазначається, за результатами аналізу наявних матеріалів і відомостей вирішили активізувати інформаційно-роз'яснювальну роботу превентивного характеру з метою попередження випадків незаконного затримання та арештів українців у Росії за звинуваченням у наркоторгівлі.

"За результатами зустрічі з представниками профільних міністерств і відомств України, правозахисників і представників Міжнародної організації міграції, а також матерів громадян України, які залучаються до кримінальної відповідальності в РФ за сфабрикованими звинуваченнями в розповсюдженні наркотичних речовин, була досягнута домовленість і надалі активно співпрацювати в питаннях захисту прав та інтересів наших співвітчизників, які опинилися у важкій ситуації на території Росії", - розповіли в МЗС.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...