Сильний вітер у Чорному морі заблокував на острові-заповіднику 300 туристів

Можливо, рятувальна операція по вивезенню людей на материк затягнеться до ранку.​

Острів-заповідник Джарилгач. Ілюстрація:http://discoverkherson.com.ua/

На острові-заповіднику Джарилгач, розташованому в Чорному морі, проходить рятувальна операція з евакуації людей. Близько 300 людей залишилися на острові через сильний вітер і не можуть потрапити на материк. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Думская.

Між Скадовськом та островом Джарилгач ходять прогулянкові катери, проте сьогодні в цьому районі був сильний вітер, у результаті чого рівень води Джарилгацької затоки впав на один метр. В таких умовах катери ОМ-103 і ОМ-104 сіли на мілину і не можуть забрати людей назад.

Як повідомляє видання, прикордонна охорона і патрульно-рятувальна служба намагалися перевезти людей до настання темряви. Катер ОМ-103 зняли з мілини, але він не зможе зайнятися перевезенням людей. Ще один катер - "Анна-2", який перевозив відпочиваючих на острів, просто зламався і не прийшов ввечері до маяка.

Рятувальний катер ПРК-5 працює на місці подій і в першу чергу евакуює пасажирів з дітьми, але він може взяти за один рейс не більше 8-10 осіб. Можливо, операція затягнеться до ранку.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...