Ситуація у зоні АТО на 22 серпня: В бою під Авдіївкою наші воїни взяли трофейний кулемет та знищили бойовиків

Бій у Авдіївській промзоні тривав 40 хвилин: бійці АТО знищили трьох терористів, з нашого боку втрат нема

Карта зони АТО на 22 серпня. Фото: "Депо"

Авдіївська промзона залишається найгарячішою точкою у зоні АТО. Про це повідомляє Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України, передають Патріоти України з посиланням на "Депо".

"Луганський напрямок.

Тут вчора дещо загострилася обстановка. До 17 години на фронті було спокійно, проте згодом почалися інтенсивні ворожі обстріли. Зокрема, одразу після заходу сонця окупанти вели вогонь впродовж 3 годин у Станиці Луганській. Ворог застосовував майже весь наявний арсенал – стрілецьку зброю (зокрема снайперську), гранатомети різних систем, бронетехніку, а також міномет. Також окупанти порушили режим тиші у Лопаскиному, Кримському та Золотому.

Під вогонь ворожої артилерії (152-мм гармати) потрапив і тиловий район – с. Трипілля, що за 15 км від фронту. Окупанти випустили 6 снарядів.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 12 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок.

Головна гаряча точка, як і раніше – авдіївська промзона та прилеглі райони, зокрема Кам’янка та Новоселівка Друга. Протягом дня окупанти неодноразово відкривали вогонь з мінометів. Дещо північніше, під ворожий артобстріл також потрапив наш тиловий район.

Протягом півгодини по наших позиціях було випущено 40 снарядів зі 122-мм гармат. Через інтенсивне використання боєприпасів у цьому районі командування противника перекинуло в район Ясинуватої 7 вантажних автомобілів з боєприпасами.

Також кілька ворожих обстрілів відбулося і на інших ділянках фронту, зокрема у Луганському, Верхньоторецткому та Пісках, але там ситуація значно спокійніша.

Головною подією дня на Донецькому напрямку вчора було бойове зіткнення сил АТО з окупантами в авдіївській промзоні. На світанку, близько 5 години, група противника перетнула лінію розмежування і висунулася до наших оборонних рубежів. Ворог почав обладнання позиції на відстані 80 м від нашої. Туди оперативно вирушили наші бійці, і прийняли бій, який тривав 40 хвилин. В підсумку сили АТО знищили 3 окупантів і взяли трофейний 12,7-мм кулемет. З нашого боку – без втрат.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 22 ворожих обстріли, зокрема 14 – з важкого озброєння, і 1 бойове зіткнення.

Маріупольський напрямок.

Основні бойові дії тривають на крайній півночі та півдні – це район Красногорівка-Мар’їнка та Широкине відповідно. На цих рубежах окупанти випустили по наших позиціях понад 130 мін з мінометів калібром 82 та 120 мм. Також кілька ворожих обстрілів сталося у Новотроїцькому, Гранітному, Водяному та Гнутовому, на решті фронту вчора було спокійно. Слід зазначити, що переважно окупанти відкривали вогонь у світлу пору доби, зокрема з важкого озброєння.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 22 ворожих обстріли, зокрема 10 мінометних".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...